picture

Marjolijn Kooiman (1963)

profiel_foto

Sinds 1989 werk ik als GZ-psycholoog. Ik heb een zeer ruime ervaring in de verslavingszorg en de geestelijke gezondheidszorg. Mijn eigen praktijk als onafhankelijk psycholoog bestaat sinds 2007. Hierin heb ik de ruimte om, zonder druk van protocollen en beperkte tijd, in alle vrijheid te onderzoeken wat jou een stapje verder helpt op jouw unieke levensweg.

In 1989 nam ik deel aan mijn eerste zensesshin en sindsdien is zen van grote invloed geweest op mijn leven. Ik neem deel aan een doorgaande zengroep in het Zentrum in Utrecht onder leiding van Cornelia Wierenga, bij wie ik officieel leerling ben. Daarnaast neem ik deel aan 3 tot 4 sesshins per jaar, aanvankelijk onder leiding van Jef Boeckmans en Jeroen Witkam, en de laatste jaren onder leiding van Kees van de Muijsenberg. In maart 2014 heb ik de boeddhistische geloften afgelegd en een reis gemaakt naar Noord India: in de voetsporen van de Boeddha.
Zen heeft me geleerd om mijn leven te waarderen zoals het is, door te leven met aandacht en door mee te bewegen met de stroom van het leven en alles wat er op mijn pad komt. Zo ervaar ik steeds meer de bevrijdende werking van zen en dit is wat ik ook graag wil aanreiken aan anderen.

Ik woon samen met mijn man, mijn 3 paarden en mijn hond. Ik heb twee volwassen zoons.

Ik neem deel aan diverse intervisiegroepen en volg bij- en nascholing.

Contact